Hov-CV

Här kommer en lista på de utbildningar mm jag utfört.

2005 – Min egen häst börjar tappa skor, upp till 4 tappskor under en skoperiod. Många gånger blev hon halt och svullen efter avdragningarna. Det kändes inte hållbart och jag började läsa allt jag kom över om hovar. Jag lät senare min hovslagare ta av järnskorna på henne och köpte istället boots till min häst. Jag tog ut en hovvårdare som visade hur jag kunde verka min häst själv, vilket inte var främmande för mig då jag för många år sedan hade en hovslagare som visade mig detta på min dåvarande ponny.

Denna verkningsmetod var dock helt fel för min häst (hon blev jätteöm efter varje verkning hovvårdaren gjorde). Så jag modifierade den efter min bästa förmåga.

2008 –  Jag verkade nu min häst helt själv och hade så gjort i något år, tog ut hovslagare och hovvårdare för översyn av mitt arbete. Ingen hade något att anmärka på. Men av olika anledningar tyckte jag att hovarna inte utveklades så bra som de borde göra, så jag började leta efter någon bra kurs att gå. Det fanns lite olika ”barfotakurser” att tillgå, men det var ingen som riktigt tilltalade mig och mitt sätt att se på saker och ting, sen ville jag gärna gå en kurs här i sverige.

Då hittade jag Gyllenhov och det är väl egentligen här min riktiga hovresa börjar…

2008-12-07  Slutför jag en kurs i M H Standard Hoofcare, en vidareutveckling av Marhta Olivos lära som Mia Guldhov och Hanna Malmberg har utveklat. Kursen var så bra så…

2009-06-05   Slutför jag kurs i M O Standard Hoofcare. Denna gång höll Mia i hela biten själv och eftersom forskningen går så otroligt snabbt framåt så var det en hel del nya saker som dök upp här. Efter denna kurs erbjöd Mia mig att hjälpa henne med kurserna, vilket jag gjort, våren 2012.

2009 – 2011   Arbetar jag vid flera tillfällen tillsammans med 2 hovslagare Hans Kerauo och Henrik Björkroth. Jag ville lära mig mer om järnskor och hur man tänker kring dessa. Väldigt givande. Hade min handled varit i bättre skick så skulle jag grotta in mig ännu mera i ämnet. Här vidareutvecklar jag även min verkningsteknik lite.

2010-05 och 2010-09 Seminarie med Brian Hampsson, otroligt intressant forskning om australiens Brumbies.

2011-06   Går en 3 dagarskurs i HPT-metoden som hålls av Tom Bowyer. Min verkningsmetod utvecklas här ytterligare.

Jag är även väldigt influerad av Pete Ramey. Hans DVD-er är verkligen jättebra. Han har även givit ut en bok som är min bibel för tillfället; Care and Rehabilitation of the Equine Foot. En riktig tungviktare med många forskare involverade. Ibland svårt språk, men otroligt bra. REKOMMENDERAS!!

Jag anser att man aldrig blir fullärd, det finns alltid något nytt att lära…

 

Kommentarer är stängda.