Utprovning av boots

Det finns många olika typer av boots. De utvecklas ständigt och blir bara bättre och bättre.

Boots är ett måste för många hästar, speciellt vintertid när det behövs halkskydd på isen. De allra flesta boots som säljs idag går att dubba eller brodda. Boots är oxå ett måste om hästen är öm på något sätt.

Du som provat boots för några år sedan men inte hittat några som passar bör ta sig en titt igen. Jag har själv haft stora problem att hitta rätt boots till min häst så jag har erfarenhet av detta.

Om du inte vill köpa eller använd boots till din häst så rekommenderar jag dig att sko din häst med järnskor vid behov.

Jag har alltid flera olika märken av boots med mig i bilen. Boka tid även om du redan har en inbokad verkning, då det tar extra tid för utprovning och jag behöver veta tidsåtgång för att kunna planera mina dagar.

Boots jag har med mig för utprovning är: Scootboots,  Evo Premium Boots, EasyBoot Glove, Flex Hoof Boots och Equine Fusion Active Jogging.

 

De flesta hästar har behov av boots någon gång under året, vissa behöver boots även i hagen, speciellt i början efter att man har tagit bort järnskorna. Är hästen öm kan den få inflammation i hovarna och i värsta fall få belastningsfång om du inte skyddar hovarna på något sätt, då är boots ett perfekt sätt att skydda hovarna. Sätt hellre på bootsen 1 gång för mycket än att chansa utan.

Jag är sedan 2015 godkänd Viahovprovare och har flera av deras boots i min bil för utprovning.

 

Kommentarer är stängda.