Boots

Det finns många olika typer av boots. De utvecklas ständigt och blir bara bättre och bättre. Boots är ett måste för många hästar, speciellt vintertid när det behövs halkskydd. De allra flesta boots som säljs idag går att brodda. Boots är oxå ett måste om hästen är öm på något sätt.

Om du inte vill köpa eller använd boots till din häst så rekommenderar jag dig att sko din häst med järnskor vid behov.

Du som provat boots för några år sedan men inte hittat några som passar bör ta sig en titt igen. Jag har själv haft stora problem att hitta rätt boots till min häst så jag har erfarenhet av detta. Maila gärna mig om du har några frågor.

unnamedJag har precis (2015-07) blivit godkänd Viahovprovare, vilket innebär att jag har provboots med mig i bilen av märket Equine Fusion. Just nu har jag enbart 1 boots, alla storlekar (7-16) av Equine Fusion Ultimate. Men jag kommer att ha med mig fler provboots så snart efterfrågan blir större och målet är att jag ska ha 2 st boots av varje storlek så du kan provrida lite i bootsen när jag provar ut boots till dig.

IMG_20150713_215356

 

Jag har oxå alla storlekar av EasyBoot Glove och Glove Wide (provboots) med mig i bilen. Jag kan även hjälpa till vid mätning av hovar om du vill köpa andra boots.

De flesta hästar har behov av boots någon gång under året, vissa behöver boots även i hagen, speciellt efter att man har tagit bort järnskor på hästen. Är hästen öm kan den få inflammation i hovarna och i värsta fall få belastningsfång om du inte skyddar hovarna på något sätt, då är boots ett perfekt sätt att skydda hovarna. Sätt hellre på bootsen 1 gång för mycket än att chansa utan.

Här finns videor på hur man väljer storlek och monterar bootsen på hoven mm. EasyBoot Glove

 

Kommentarer är stängda.